StirePrahova alegerea iubitorilor de sporturi de iarnă
 

Prahova a rămas în top pentru vacanțele de Crăciun și Revelion. Cele două sărbători au umplut stațiunile de pe Valea Prahovei, unde gradul de ocupare a fost de 100%. Reprezentanții centrelor de informare turistica din Sinaia, Bușteni și Azuga au declarat ca nu au văzut niciodată stațiunile atât de pline.

Turiştii au plătit în medie între 2.400 lei şi 3.500 lei/ cameră pentru 3 nopţi de cazare la un hotel de 4 stele cu mic dejun şi cină festivă de Crăciun, întâmpinare la sosire cu diverse produse specifice perioadei, împodobit bradul, colinde, cadouri, plus alte facilități.  Pentru un sejur de 4 nopţi la un hotel de 3 stele turiştii au achitat în jur de 1850 de lei/ cameră beneficiind de mic dejun inclus şi cină festivă în seara de Crăciun și brunch pe 26 decembrie.

În Bușteni pe 28 decembrie a fost lansat un patinuar, în centrul stațiunii, care va fi funcțional până în luna martie, rezistând chiar și la valori pozitive ale temperaturilor.

Pentru Revelion turiștii au achitat pentru un sejur în Prahova între 3.400 lei şi 6.000 lei/ cameră pentru 4 nopţi de cazare la un hotel de 4 stele (cu mic dejun, cină festivă cu muzică live de Revelion, brunch și Dinner Party pe 1 ianuarie, etc). La un hotel de 3 stele sejurul a costat în jur de 2.900 lei/cameră pentru 5 nopţi de cazare, cu mic dejun inclus, cina pe 30 decembrie, cină festivă cu muzică live de Revelion şi brunch pe 1 ianuarie.

În acest moment cele 3 stațiuni, Sinaia, Bușteni și Azuga sunt pline cu români care se bucură, în general,  de vacanța copiilor, dar și cu turiști din Republica Moldova care petrec sărbătorile pe rit vechi la noi.

În Sinaia aproximativ 95% dintre locurile de cazare sunt ocupate, iar pârtiile de schi sunt luate cu asalt de iubitorii sporturilor de iarnă. În aceste zile s-a putut accesa pârtiile care pornesc de la 1400 m, iar cele de la 2000 m au depins de vânt care au mai întrerupt din bucuria schiorilor, această porțiune aflându-se în golul alpin.
Azuga este în acest moment gazda a cel putin 4 tabere de schi pentru copii și așteaptă turiștii pe 7 ianuarie cu muzică, jocuri de lumini, voie bună, multă distracție și foc de artificii la Snow Day, la baza pârtiei de schi Sorica. Școlile de schi și snowboard din Azuga vor coborî pârtia cu torțe aprinse. De asemenea în perioada 11-12 ianuarie în Azuga are loc Winter Tour, care propune în fiecare week-end o altă stațiune din România. Prima propunere pentru 2020 a fost în weekendul 4-5 ianuarie la Bușteni.

În aceasta perioadă turiștii se pot bucura de albul zăpezii chiar și pe străduțele din stațiuni, față de orașele mari de unde vin, în general, turiștii care sunt lipsite de zăpadă.