Materializare Drumul Vinului Dealu Mare

"Drumul Vinului Dealu Mare" este unul dintre proiectele de dezvoltare a turismului prahovean realizat de Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Prahova ca formă de materializare a unui drum turistic care se încearcă a fi promovat de câțiva ani.

"Drumul Vinului Dealu Mare" reeditează un segment mai vechi dintr-un drum al vinului folosit de romani, care străbătea Europa. Acest Drum al Vinului se încadrează în cele 6 direcții de promovare a Brandului turistic al României, respectiv în circuitele turistice, acesta fiind unul tematic, dedicat iubitorilor de vin sau celor care vor sa-l descopere.

Asociaţia a realizat o analiză asupra acestei rute culturale prin vizite în teren și întâniri cu actorii implicați direct (producători, reprezentanți ai autorităților locale și a obiectivelor turistice din zonă)  şi a identificat în Prahova 8 crame care au săli de degustare şi pachete individuale sau în colaborare cu agenţiile de turism şi tot atâtea obiective turistice importante în zonă. Detalii despre aceste pachete găsiţi pe www.visitprahova.ro. Această rută se continuă și în județul Buzău.