Conferința "Ruta culturală Drumul Vinului Dealu Mare"

În 2014 s-a organizat Conferința "Ruta culturală Drumul Vinului Dealu Mare", pe 9 septembrie la Conacul dintre Vii****  Urlați, urmată de o incursiune pe Drumul Vinului, tip infotrip.

Evenimentul a fost organizat de Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Prahova cu sprijinul Autorității Naționale pentru Turism și a avut ca scop dezvoltarea și promovarea pachetelor turistice care să cuprindă vizite în vie, în crame, la obiective turistice și degustări de vin în zona Dealu Mare.

În cadrul evenimentului au fost prezentate cele mai importante obiective turistice, crame, unități de cazare și restaurante din zonă. Printre obiectivele propuse sunt: Muzeul Conacul Bellu din Urlați, Mănăstirea Vărbila din comuna Iordăcheanu, Mănăstirea Jercălăi din Urlați, Muzeul Crama 1777 din Valea Călugărească, Mănăstirea Zamfira din comuna Lipănești, Domeniile Tohani, Crama Budureasca din Tohani, Crama Rotenberg din Ceptura, Crama S.E.R.V.E. din Ceptura, Domeniile Dealu Mare Urlați, Conacul Urlățeanu din Urlați, Crama Basilescu din Urlați, Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Viticultură și Vinificație Valea Călugărească, Casa Seciu din Boldești Săieni, Pensiunea Feteasca Neagră din Albești Paleologu, Conacul dintre Vii**** din Urlați, Casa Colinelor*** din Urlați, Hotel Colina Grande** Valea Călugărească.

Conferinta a fost urmată de o incursiune pe Drumul Vinului în cadrul căreia am vizitat: Muzeul Conacul Bellu, Domeniile Dealu Mare, Crama Rotenberg și Crama Basilescu.

Au fost alaturi de noi peste 60 de reprezentanti din turism și presă. Am avut și 2 invitate din Elveția și Germania, care se ocupă de fotografie documentară.

Valoarea evenimentului a fost de aproximativ 10.000 lei, din care aproximativ 50% a fost acoperita de Autoritatea Nationala pentru Turism, iar restul prin parteneriate.